Η Ομάδα μας

Οι άρτια καταρτισμένοι παιδαγωγοί μας, εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους καθοδηγώντας τα παιδιά καθημερινά σε καινούργιες περιπετειώδεις εμπειρίες και γνώσεις. Για το λόγο αυτό, συμμετέχουν συστηματικά σε προγράμματα κατάρτισης για τη συνεχή ενημέρωσή τους σε σύγχρονα θέματα προσχολικής εκπαίδευσης.

Πιστεύοντας απόλυτα στην αλληλεπίδραση μεταξύ γονέων και εκπαιδευτών για την πρόοδο των παιδιών, έχουμε θεσπίσει καθημερινή ενημέρωση μέσω ατομικών σημειωμάτων για κάθε παιδί. Επιπλέον, για τη βελτιστοποίηση αυτής της επικοινωνίας, φέτος από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εισάγουμε τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενημέρωσης γονέων.

Σπούδασα νηπιαγωγός στο MEINZ της Γερμανίας, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα και τα γερμανικά αποτελούν μητρική μου γλώσσα. Φοίτησα σε γερμανικό σχολείο και είμαι κάτοχος του Grosses Deutsches Sprachdiplom.

Στην Ελλάδα επέστρεψα το 2000 και αρχικά εργάστηκα σε μεγάλο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ως νηπιαγωγός. Το 2009 αποφάσισα να προχωρήσω και να πραγματοποιήσω ένα μεγαλύτερο βήμα, και μπήκα στην ομάδα του σημερινού Little Explorers ως ιδιοκτήτρια, διευθύντρια και νηπιαγωγός (δασκάλα Γερμανικών). Είμαι μαμά δύο αγοριών 5 και 3 ετών και εκτός από την τυπική εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και την εμπειρία μου μέσω του σχολείου, έχω αρκετή προσωπική πείρα.

Η επιλογή μου να σπουδάσω νηπιαγωγός ήταν πάντα για μένα όνειρο ζωής, καθώς λατρεύω τα παιδιά και απολαμβάνω να γίνομαι κι εγώ παιδί μαζί τους. Θεωρώ ύψιστο λειτούργημα να βάζεις τις σωστές και δημιουργικές βάσεις για τη διάπλαση των παιδιών και να χτίζεις τα θεμέλια του χαρακτήρα τους.

Θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημα του χαρακτήρα μου ότι είμαι κοινωνική κι επικοινωνιακή, γεγονός που μου επιτρέπει πάντα να χτίζω σταθερές και βαθιές σχέσεις με τους γονείς και με τα παιδιά.

Γεννήθηκα στην Αθήνα και ασχολήθηκα με το θέατρο από πολύ μικρή ηλικία. Αφού αποφοίτησα από τη δραματική σχολή Βεάκη, συμμετείχα σε πολλές παραστάσεις επαγγελματικά, με εξαιρετικούς συνεργάτες όπως το Γιώργο Αρμένη, τη Βέρα Κρούσκα, το Σταυρό Παράβα, και πολλούς άλλους. Ταυτόχρονα, συμμετείχα σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και  κινηματογραφικές ταινίες. Επίσης, ασχολήθηκα πολύ με το παιδικό θέατρο με σκηνοθέτη το Γιάννη Καλατζόπουλο. Ξεκίνησα την ενασχόληση με το aikido το 1999 και το 2005 πήρα το πρώτο μου dan. Ασχολήθηκα με τις εναλλακτικές θεραπείες και την εναλλακτική ιατρική γενικότερα. Λατρεύω το θεατρικό παιχνίδι και το άνοιγμα ψυχής που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους, είναι μια μαγική απόδραση που ξυπνά το εσωτερικό παιδί που φέρουμε όλοι μας. Παράλληλα, αξιοποιώντας τις ακαδημαϊκές σπουδές μου στην αγγλική γλώσσα, εργάζομαι τα τελευταία είκοσι χρόνια ως καθηγήτρια αγγλικών σε σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Σήμερα έχω ένα γιο 7 ετών, το Δημοσθένη. Λατρεύω τα παιδιά και μαθαίνω από αυτά και το μαγικό τους μικρόκοσμο, σε ένα αέναο ταξίδι αυτοαναζήτησης και προσωπικής εξέλιξης. Αισθάνομαι πως εμείς οι μεγάλοι καθημερινά μαθαίνουμε από εκείνα, γιατί, όπως είπε κι ο Σαββόπουλος, «πώς να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα!»

I was born in Greece but grew up in Washington D.C., USA. I studied English Literature in the University of Cambridge and I specialized in Teaching Young Learners in the University of Maryland, USA. I have worked in both Greece and USA for the past 15 years and have obtained a lot of teaching experience.

My teaching techniques, strong communication skills, patience and creativity make me a highly qualified Kindergarten English teacher. With my academic and professional experience combined with my attention to detail, energy and ability to motivate students, my classroom becomes a place where kids have fun and love to explore and learn all about the English language.

Είναι ευλογία να ξυπνάω κάθε πρωί και να μπαίνω σε μια τάξη γεμάτη χαρούμενες παιδικές φωνούλες. Είμαι παιδαγωγός 18 χρόνια, η εμπειρία και η εκπαίδευση μου με κάνουν να αντιμετωπίζω το κάθε παιδί ξεχωριστά, να σέβομαι, να κατανοώ τις ανάγκες του και με υπευθυνότητα, αγάπη, υπομονή και επιμονή να του μεταδώσω γνώσεις και εμπειρίες που στόχο έχουν την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας του.

Πρωταρχικός σκοπός μου είναι σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία τα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια, ηρεμία και ζεστασιά όμοια με το οικογενειακό τους περιβάλλον. Να κρατάω ζωηρό το ενδιαφέρον τους για έρευνα – ανακάλυψη – παιχνίδι και με αυτόν τον τρόπο βιωματικά να επιτυγχάνεται η μάθηση. Να χαίρομαι και να καμαρώνω για τις προσπάθειες και τις επιτυχίες τους αλλά και να τα ενθαρρύνω να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια ή αποτυχίες.

Είμαι Απόφοιτη του Α.Ε.Ι ΑΘΗΝΩΝ Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών. Από το 2000 έως σήμερα προσφέρω στο σχολείο το παιδαγωγικό μου έργο. Μου αρέσει να δημιουργώ ένα συναρπαστικό ερευνητικό περιβάλλον στην τάξη όπου τα παιδιά σαν πραγματικοί μικροί εξερευνητές συμμετέχουν στην έρευνα και την ανακάλυψη καινούργιων πραγμάτων μέσα από την παρατήρηση, το παιχνίδι και την καθοδήγηση της αγαπημένης τους δασκάλας.

Έτσι καθημερινά τα παιδιά μέσα από πολύμορφες δραστηριότητες προσπαθούν να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τα μυστικά της φύσης. Βιώνουν πολλές ευχάριστες εμπειρίες μέσα από την κηπουρική, την ανακύκλωση, τα πειράματα με διάφορα υλικά, επεξεργάζονται διάφορες μαθηματικές έννοιες, καλλιεργούν τον προφορικό τους λόγο και αναπτύσσουν δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής, έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές των τεχνών και με διάφορες τεχνοτροπίες φτιάχνουν τα δικά τους έργα τέχνης. Κυρίως χρησιμοποιούμε άχρηστα υλικά και υλικά (μπουκάλια, καπάκια) από τη φύση ( φύλλα, βότσαλα, κοχύλια).

Είναι πολύ σημαντικό από αυτή την μικρή ηλικία τα παιδιά να κατανοήσουν τη θέση τους μέσα στη φύση, να αναπτύξουν την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για αυτή   και να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

Γεννήθηκα στην Αθήνα και είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες προσχολικής ηλικίας και δημοτικού. Από μικρή ηλικία συμμετείχα σε παιδικές θεατρικές ομάδες, έκανα μαθήματα κλασικού χορού και πιάνου. Η ενασχόληση με την Τέχνη συνόδευε όλα τα σχολικά μου χρόνια και σκοπός μου ήταν πάντα να μπορέσω να καλλιεργήσω την επικοινωνία μέσω της Τέχνης. Έτσι, αφού αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συνέχισα την εκπαίδευσή μου στο Πανεπιστήμιο στον τομέα του Θεάτρου ως Παιδαγωγικής Μεθόδου και Καλλιτεχνικής Δημιουργίας. Παρακολούθησα βιωματικά εργαστήρια και σεμινάρια Θεατρικού Παιχνιδιού και αφήγησης παραμυθιού, καθώς και σεμινάρια Μουσικοκινητικής του συστήματος Carl Orff. Τα τελευταία χρόνια, ασχολούμαι επαγγελματικά με την εμψύχωση ομάδων σε σχολεία και συλλόγους.

Μέλημά μου είναι η ηθική, ψυχική και αισθητική καλλιέργεια των παιδιών μέσω της συμμετοχής τους στο θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά, μέσω των θεατρικών τεχνικών, έρχονται σε επαφή με την ελληνική και ξένη παιδική λογοτεχνία και ποίηση, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν να σέβονται και να συνεργάζονται με τους άλλους, διευρύνουν τη φαντασία τους και ευαισθητοποιούνται σε ποικίλα κοινωνικά θέματα.

Το θεατρικό παιχνίδι, με την κατάλληλη εμψύχωση, οδηγεί  το παιδί στην αγάπη για το Θέατρο και, ευρύτερα, την Τέχνη, γεγονός που συντελεί στη διαμόρφωση       ατόμων με ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1978 και σε ηλικία 10 χρονών ξεκίνησα τις μουσικές σπουδές μου. Πήρα Πτυχίο Πιάνου και Αρμονίου με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση. Συνέχισα Ανώτερες Σπουδές πάνω στο Πιάνο παίρνοντας Δίπλωμα Σολίστ με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και Β’ βραβείο. Επίσης απέκτησα δύο Πτυχία πάνω στα Ανώτερα Θεωρητικά και τη Σύνθεση (Ειδικού Αρμονίας και Αντίστιξης, με βαθμό Άριστα Παμψηφεί). Παράλληλα με τις μουσικές μου σπουδές ασχολούμαι και εξειδικεύομαι πάνω στα μουσικοκινητικά συστήματα Dalcroze και Orff, παρακολουθώ σεμινάρια για την Ειδική Αγωγή και τη Μουσικοθεραπεία και από  το 2002 διδάσκω το μάθημα της μουσικοκινητικής σε νηπιαγωγεία. Επίσης συνοδεύω μουσικά σχήματα,  χορωδίες και συμμετέχω σε πολλές συναυλίες .

Είμαι απόφοιτος του ΤΕΙ βρεφονηπιοκομιας Ιωαννίνων και εργάζομαι στο Little Explorers περισσότερα από εννέα χρόνια.

Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα (λειτούργημα) και μετα από τόσα χρόνια εργασίας σε αυτό τον τομέα και έχοντας γίνει πρόσφατα και μητέρα μπορώ να πω ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Η ενασχόληση με τα παιδιά, η αγάπη που δείχνουν στο πρόσωπο μου, το  χαμόγελο, η αγκαλιά τους με γεμίζουν ενέργεια ώστε να συνεχίζω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να τα βοηθήσω να αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς. Στόχος μου είναι να δημιουργώ εάν κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας μέσα στο οποίο συμβιώνουμε αρμονικά και μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι. Μου αρέσει πολύ να προσεγγίζω τα θέματα μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη μουσικοκινητική αγωγή και να ενθαρρύνω τα παιδιά να βιώνουν τον κόσμο μέσα από το σώμα τους.

Με αγάπη και υπομονή το παιχνίδι με τα παιδιά συνεχίζεται…..

Είμαι Βρεφονηπιοκόμος Εργάζομαι στον παιδικό σταθμό Little Explorers στην Κηφισιά. Επέλεξα να είμαι βρεφονηπιοκόμος διότι λατρεύω να φροντίζω, να προστατεύω, να επιτηρώ, να εκπαιδεύω και να αγωνίζομαι <<δια το βέλτιστον>> της σωματικής, ψυχολογικής και πνευματικής υγείας των παιδιών.

Είμαι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας και έχω περισσότερα από 7 χρόνια προϋπηρεσία σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα τελευταία τρία συνεργάζομαι με το Little Explorers. Έχω παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια για ανάπτυξη και διεύρυνση των γνώσεων  μου όπως οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά προσχολικής ηλικίας αλλά και θέατρο σκιών κούκλας ως εκπαιδευτικό υλικό.

Είμαι 26 χρονών και είμαι νηπιαγωγός. Τελείωσα τη σχολή μου στα Ιωάννινα το 2014 και από τότε ασκώ το επάγγελμα μου. Είμαι πολύ περήφανη για τη δημοσίευση της πτυχιακής μου εργασίας με θέμα: «H χρήση πρώιμων παρεμβατικών προγραμμάτων για παιδιά με ή χωρίς ειδικές ανάγκες στην προσχολική ηλικία.», καθώς η έρευνα για τη συγγραφή της μου άνοιξε νέους ορίζοντες και με βοήθησε να διαμορφώσω μια σφαιρικότερη γνώση γύρω από την ειδική αγωγή.

Είμαι από τους πολύ τυχερούς που ήξερα τι ήθελα να γίνω όταν μεγαλώσω από μικρό κοριτσάκι. Με δασκάλες και δασκάλους πρότυπα σε όλη τη διάρκεια των σχολικών μου χρόνων,  η απόφαση να γίνω σαν εκείνους ήταν σχεδόν μονόδρομος. Κρατάω μέσα μου μέχρι σήμερα κουβέντες ενθάρρυνσης, εμπιστοσύνης, αγάπης από εκείνους και στόχος μου είναι να μεταδώσω και εγώ στα παιδιά μου (γιατί ναι, είναι κατά κάποιο τρόπο και δικά μου παιδιά) την ίδια έμπνευση και αγάπη για τη ζωή και να μάθουν ότι το χαμόγελο μας κάνει δυνατούς και οι φίλοι μας κάνουν δυνατότερους. Βασικότερος στόχος μου όμως είναι σε αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής των παιδιών που είναι το σχολείο τους, να έρχονται κάθε πρωί με το ίδιο χαμόγελο που έρχομαι και εγώ, με όρεξη για γνώση και για παιχνίδι.

Τέλος, χρησιμοποιώντας μια φράση από τον Μικρό Πρίγκιπα : «Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πάντα συμβουλές… Μερικές φορές το μόνο που χρειάζονται είναι ένα χέρι για να κρατηθούν… ένα αυτί να τους ακούσει …και μια καρδιά που να μπορεί να τους καταλάβει..» Αυτό νομίζω συγκεντρώνει όλη την ουσία του να είσαι εκπαιδευτικός.